Welkom in Kampen!

Voor Hanzestad Kampen ontwikkelde Creative Skills de website: Visit Kampen. We verzorgden zowel het design als digital development voor deze nieuwe website. Die niet alleen inspireert en informeert, maar die ook uitnodigt als je op zoek bent naar een unieke bestemming. Met een buitengewoon levendig karakter. Een magnifieke skyline langs de rivier de IJssel. En historische binnenstad. Kampen heeft het allemaal en opent haar indrukwekkende stadspoorten voor iedereen die een verrassend dagje uit wil.

Ontdek de nieuwe website van Visit Kampen en laat je inspireren.

project afbeelding visit kampen
Challenge

“Creëer een duidelijke, toegankelijke en aantrekkelijke website die informeert en die inspireert om een bezoek te brengen aan Hanzestad Kampen.” Met deze opdracht mocht Creative Skills aan de slag. We zijn de uitdaging uiteraard aangegaan. En ontwikkelden een, voor álle bezoekers, toegankelijke website die klaar is voor de toekomst. Met een frisse uitstraling, eenduidige branding, heldere contentstructuur en de nieuwste techniek. 

Create awesome things

Om méér conversie uit de website te halen, hebben we customer journeys (voor alle verschillende doelgroepen) opgesteld en die leidend gemaakt voor het design en digital development van de website. Als CMS (Content Management Systeem) kozen we voor Drupal. En we maakten gebruik van een ‘decoupled’ architectuur: een harde scheiding tussen het CMS en de presentatielaag. Onderhoud en doorontwikkeling zijn hierdoor stabiel en toekomstbestendig.

Visit Kampen voldoet tevens aan de richtlijnen voor toegankelijkheid WCAG 2.1. Op deze manier kunnen ook mensen met een functionele beperking (zoals doven, slechthorenden en blinden) en mensen met autisme, dyslexie, of een motorische beperking de website optimaal beleven.

Overzichtspagina website Visit Kampen

Agenda op de website Visit Kampen. De gebruiker kan hier zien wat er wanneer te doen is in Hanzestad Kampen. Er kan gefilterd worden op datum of type evenement. De gebruiker kan dit in een lijst-, raster- of kaartweergave zien.

Evenementpagina website Visit Kampen

Een evenementpagina op de website van Visit Kampen, in dit geval: Full Color Festival Kampen. De gebruiker kan de belangrijkste informatie lezen over het evenement, deze bewaren en delen.

Zien en Doen website Visit Kampen

Op de pagina Zien en Doen wordt de gebruiker geïnspireerd met wat er allemaal te doen is in Hanzestad Kampen. Van gezellig winkelen tot vertoeven bij de horeca. En van het bezichtigen van musea tot de prachtige natuur ontdekken.

Bring to perfection

Visit Kampen is gericht op beleving en fungeert als dé centrale plek voor account- en contentbeheer. In dit systeem kunnen Partners van Kampen zelf pagina’s aanmaken en content beheren. Hiermee bieden we ze de volledige vrijheid en controle in een altijd herkenbare look-and-feel.

Bezoek de nieuwe website van Visit Kampen.

Deze skills zijn gebruikt bij dit project