Nieuwe identiteit voor de specialist in fietsendragers

Vooraf hadden we bij Creative Skills nog niet zo’n goed beeld van de markt van fietsendragers. Al snel kwamen wij erachter dit een toch behoorlijk volwassen markt is die ook nog eens behoorlijke groeiende is. Reden genoeg voor Spinder zich (nog) nadrukkelijker op deze markt te gaan profileren als dé fietsendragerspecialist voor de recreatieve en sportieve fietser. En voor Creative Skills een erg mooi merk om voor te werken.

Spinder | logontwerp
Challenge

Heel eerlijk, de markt van fietsendragers is wellicht niet de eerste markt waaraan je denkt als het gaat om merkbeleving. Maar dat werd na de eerste gesprekken met onze klant snel anders. Met als concrete opdracht een geheel nieuwe identiteit en communicatieplatform te ontwikkelen waarmee fietsers die erop uittrekken geënthousiasmeerd worden te kiezen voor de fietsendrager van Spinder. En dat heeft geresulteerd in een nieuw beeldmerk, de complete huisstijl, het ontwerp van verpakkingen t/m het concept en de productie van een promotiefilm. Alles gericht op de passie van mensen die van fietsen houden, op welke manier dan ook!

Spinder | Projectafbeelding
Create awesome things

Van heerlijk fietsen in het groene hart tot aan de bochtige wegen in Toscane, Italië. De Spinder fietsendrager neem je overal mee naar toe; wherever you go. In het beeldmerk hebben wij dit nadrukkelijk naar voren laten komen; ‘S’ staat voor de ‘S’ van de spinder maar ook de route die je neemt met de Spinder fietsendrager naar jouw bestemming. De ‘S’ wordt gedragen door de pin. Deze pin staat voor de bestemming die men uiteindelijk zorgeloos zal bereiken met zijn of haar Spinder fietsendrager. Het beeldmerk is inmiddels onderdeel van een gehele guideline die is ontwikkeld en uiteraard terug te vinden in diverse uitingen zoals een promotievideo, beurswand en verpakkingen die zijn ontwikkeld.

Spinder banner


Spinder logo-ontwerp

Voor Spinder hebben wij een volledige ‘Corporate identity guideline’ ontwikkeld zodat bij alle media uitingen de huisstijl nageleefd kan worden. En om het voorgestelde ontwerp even te controleren op nauwkeurigheid. ;-)

Spinder website

Deze skills zijn gebruikt bij dit project

Bring to perfection

Spinder staat aan het begin van een nieuwe rebranding. De basisstijl en de eerste uitingen zijn ontwikkeld. Op naar een krachtig vervolg waarmee wij samen met Spinder verdere invulling gaan geven aan de juiste beleving en relevantie voor iedereen die graag met de auto eropuit trekt om te gaan fietsen.