Knap staaltje techniek
Creative Skills werkt al jaren voor Finish Profiles en Finish Building. Beide bedrijven zijn onderdeel van de Finish Profiles Group. Naast het leveren van zelfbouwloodsen produceert, levert en bouwt de Finish Profiles Group ook bouwmaterialen, bedrijfshallen en utiliteitsgebouwen. Voor de webshops van zowel Finish Profiles als Finish Building verzorgden wij de volledige ontwikkeling: van design tot de digital development. Beide webshops beschikken over zeer uitgebreide functionaliteiten waardoor je er, gemakkelijk en volledig op maat, dakplaten, wandplaten en loodsen kunt ontwerpen, samenstellen en bestellen.
project afbeelding finish profiles group
Challenge
De Finish Profiles Group kwam met de vraag of wij het design en de digital development konden verzorgen voor twee inspirerende, informerende en converterende webshops. Waar bezoekers, gemakkelijk en volledig op maat, dak- en wandplaten en loodsen kunnen ontwerpen, samenstellen én bestellen. Een hele uitdaging. Maar die gaan we graag aan bij Creative Skills. Zo ook deze voor Finish Profiles: al 40 jaar dé producent van hoogwaardige dak- en gevelbeplating. En Finish Building; leveranciers van modulair samengestelde loodsen. Zogenoemde zelfbouwloodsen.
Create awesome things

Vanuit de vraag hebben we, in eerste instantie, uitgebreide webdesigns gemaakt, inclusief functionele ontwerpen voor de twee webshops. Deze webshops hebben we niet alleen vormgegeven, maar ook ontwikkeld. Ze zijn volledig gebouwd in WordPress in combinatie met WooCommerce. Op basis van maatwerk hebben we de uitgebreide functionaliteiten zoals het ontwerpen van daken en loodsen en de berekeningen in de tools van het bestelproces gerealiseerd.

Overzichtspagina website Finish Profiles
Een overzichtspagina op de website van Finish Profiles, in dit geval: dakpanplaten. De gebruiker kan hier de verschillende producten binnen deze categorie bekijken.
Detailpagina website Finish Profiles

Een detailpagina op de website van Finish Profiles. De gebruiker kan hier de gewenste dakvorm productopties kiezen.

Checkoutpagina website Finish Profiles

Een checkoutpagina op de website van Finish Profiles. De gebruiker kan hier de bestelling afronden door in te loggen, de factuurgegevens in te vullen en de betaling te kiezen. Ook kan de gebruiker de details van de bestelling bekijken.

Create awesome things

De tools in de webshops bestaan uit een enorme diversiteit waar het berekeningen betreft. Zo kan de dakvorm, de kleur, afwerkingen in de productopties, maar ook montage-onderdelen, zoals een kilgoot of een nokstuk, worden gekozen. Deze uitgebreide functionaliteiten hebben wij op maat ontwikkeld binnen WordPress. Ze geven een volledig overzicht van de verschillende daken en loodsen die via beide webshops zijn te bestellen.

Overzichtspagina website Finish Building

Een overzichtspagina op de website van Finish Building. De gebruiker kan de verschillende zelfbouwloodsen bekijken. Er kan gefilterd worden op breedte, lengte/diepte en goothoogte.

Detailpagina website Finish Building

Een detailpagina op de website van Finish Building. De gebruiker kan hier alles over het product te weten komen en een offerte aanvragen.

Loods ontwerpen website Finish Building

Een loods ontwerpen op de website van Finish Profiles. De gebruiker kan een loods ontwerpen met de 3D configurator.

Bring to perfection

Creative Skills is al jaren betrokken bij de Finish Profiles Group. Van het webdesign tot de bouw van de webshops. En nog steeds. Zo is ons team ervaren designers en webdevelopers dagelijks bezig om de webshops te verbeteren qua user experience, technische optimalisatie, vindbaarheid en call to action. Logisch dus ook dat we regelmatig nieuwe functionaliteiten aan de webshops toevoegen.

Bezoek de webshops van Finish Profiles en Finish Building en ontdek dit knap staaltje techniek. 

Deze skills zijn gebruikt bij dit project